A busy day

Fr.o.m. klockan 21.20 igårkväll t.o.m. nångång mådde jag inte sådär jättebra precis.

Va på bio med Sara, KW och Lisa igår. Vi såg Till Vildingarnas Land.(Men mer om den i ett s.k. filminlägg) :)
När jag kom hem vid 21.20 var det helt tomt i huset. Jag undrade vart alla hade tagit vägen nånstans. Såg sen att Marcus hade ringt mig på mobilen, så jag ringde upp honom. Det visade sig att han var hos mormor och mamma och pappa var på akuten med farmor.

Det är bäst att ta allt från början(Mest för min egen skull).

Jag blev ombedd att ringa farmor för att fråga henne om hon ville komma och fika hos oss.(Då var klockan runt 4) Pappa fyllde 41 igår så mamma va iväg och handlade lite gott till kaffet/saften.
Nästan hela samtalet var allmänt konstigt. Ibland uppfattade jag inte vad hon sa. Hon pratade osammanhängande, upprepade sig en del och svarade aldrig på mina frågor. Jag frågade bland annat vilken kanal hon kollade på. Jag fick aldrig nått riktigt svar på det, hon pratade så konstigt så jag förstod aldrig vad det var hon sa.
När jag pratat klart med farmor ringde jag till mamma direkt och sa att det var nått som inte stod rätt till, att jag tyckte att hon pratade konstigt oså. Mamma skulle prata med pappa när han kom hem från jobbet. Jag skulle ju på bio så jag kunde inte göra det.
Pappa trodde först inte på mamma. Farmor hade ju vart nere vid lunchen och gett pappa en födelsedagspresent, och då hade hon varit helt normal, så som hon brukar vara. Men pappa ringde till henne i alla fall för att se hur det stod till. Det samtalet var nog ännu lite konstigare än vad mitt och hennes samtal var. Pappa hade inte förstått ett dugg av vad hon sa nästan. Hon lät typ som en full person gör när den pratar.
Pappa ringde sin syster och sen till akuten. Mamma, pappa och hans syster åkte med farmor till sjukhuset. I bilen hade hon bl.a. suttit och sagt "1:an, 2:an". Jättekonstigt var det. Hon hade också snytit sig och sedan stoppat i näsduken i fickan och slängt nycklarna i soptunnan. Så pappa hade fått rota omkring bland soporna efter nycklarna(man ska inte skratta åt det egentligen, men det lät lite roligt tycker jag).
På akuten hade dom frågat vad hon hette och vad det var för årstid. Hon kunde inte svara på någon av frågorna.
Läkaren tog lite prover oså, men dom kom aldrig farm till vad det va(dom vet nog inte det än). Dom behöll henne självklart över natten.
Kul födelsedag för pappa... Nej, så igårkväll mådde jag inte så bra(mår lite bättre nu). Jag var rädd. Faktiskt. Det var tur att jag och Marcus var hos mormor och morfar medan mamma och pappa var på sjukhuset.
Sov knappt nånting inatt kan jag säga.

Jag, pappa och Marcus var uppe en sväng på sjukhuset idag. Det var lite bättre med farmor. Men imorse hade hon fortfarande inte kunnat svara på vad hon hette(nu kan hon det), så det är väl 50/50 kan man säga. Men det är påväg åt rätt håll verkar det som i alla fall. Och det är ju bra. :)
Bara dom kommer på vad det va/är för fel... Dom behåller henne över helgen i alla fall.

Så. Nu lämnar vi det här tråkiga/jobbiga/läskiga/hemska bakom oss.

Idag har jag gjort väldigt mycket känns det som. Jag har mailat arbetsförmedlingen, gått till Platengymnasiet, hämtat bilen på verkstan, varit hos mormor och ätit mat, varit hos Anna och Jörgen och lämnat USB-minne, besiktat om bilen(den gick igenom! :D), varit hemma i farmors lägenhet, varit och besökt farmor på sjukhuset, ridit. Och samtidigt som jag gjorde allt detta har jag messat med Anette och Felicia. Dvs. jag har haft fullt upp hela dagen! :P

Imorrn kommer dom och hämtar Tuffi. Den nya ägaren skulle åka från Vetlanda vid halv 11. Ca 16 mil + släp. Dom lär nog komma till Anette vid 2 halv 3 nångång kanske..?
Jag och Felicia åker upp så att vi är där nångång mellan halv 1 och 1. Vi tänker bara ta lite kort och borsta henne oså. Inte rida. På nått sätt så tror jag att vi skulle må ännu sämre, än vad vi gör nu, om vi skulle ta en tur på henne. Då vet vi ju att det är absolut sista gången. Det är ju bara jättesorgligt. Eftersom vi hade stallt in oss på att hon skulle åka förra veckan så har vi hunnit "smälta det", vi visste att det kunde vara vår sista tur på henne då. Och när vi kom tillbaka till stallet var vi nöjda. Turen hade gått bra och man ska sluta när det man ligger på plussidan! :)
Det är bättre att bara kela med henne och pyssla om henne lite, det sista vi gör. Vi kommer ju alltid att bära med oss alla minnen med henne, både bra som lite mindre bra. :)
Felicia tror att hon vill stanna tills Tuffi åkt. Det tror inte jag att jag vill. Men jag måste ju, jag kan ju inte bara lämna Felicia där. :P
Helst av allt vill jag åka hem innan hon åker... Det kommer vara jättesorgligt att se henne åka iväg från mig!
Kommer sakna henne...kommer sakna allt som har med henne att göra! :(

Det här var ju inte alls ett långt och deprimerande inlägg... Vi ska försöka avsluta med nått bra i alla fall.

Red Abbe-busunge idag. Barbacka såklart. :P
Det var typ samma övning som förra veckan. Alla var dukitga idag. Lottie var jättestolt över oss sa hon!^^
Och nästa vecka är det hoppning. Jag överväger barbacka även där. Beror lite på vad vi ska göra, om det är nån speciell övning som kräver att man har sadel. Hoppas inte att det är det. :P

Nej nu är det bäst att sluta. Jag avrundade ju med något bra och roligt i alla fall. :)
Men shit va långt inlägg det blev...Ojdå..!

Ciao! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0