Det är för varmt!

Jag har tagit mitt täcke, min stora röda kudde och Tufsan och flyttat till lite svalare breddgrader, nämligen källaren!

Men för tillfället är jag uppe i mitt rum, bastun. Jag sov inte alls många timmar inatt. Gick och la mig vid 00.00 nångång och försökte somna. Det gick inte så bra. Vid 01-tiden gav jag upp och flydde ner i källaren. Kunde fortfarande inte riktigt somna och vid 2(jag halvsov vid det laget) kom Marcus ner och la sig i den andra soffan(antar att han också gav upp.. :P). Lyckades somna(tror jag), men vaknade och kollade på klockan, som stod på 02.50..nått. Paniken började sakta komma, men jag lyckades lugna ner mig(var nervös för att jag inte skulle få sova en blund inatt. Jag skulle ju upp och jobba så jag kände att det var ganska viktigt för mig att somna..! Tänkte dock att jag inte skulle tänka på hur många timmars sömn jag får om jag somnar då, osv. Det blir bara värre då!).
Tror att jag somnade sen...men jag vet inte. Vaknade inte förren vid 5 över halv 7 iaf...jag skulle ju upp sju så jag fick sova några minuter till sen efter det.

I blame it on the heat!

Och öppna fönster hjälper ju inte... Inte fläkten heller...
Däremot så hjälper AC:n som mamma och marcus köpte på OnOff(tror jag). Men den kan inte stå på hela tiden, så så fort man stänger av den blir det lika varmt son det var innan...*suck*
Imorrn hoppas jag att vi får regn! Ge mig REGN! Jag vill ha REGN!
Och några grader kallare kan det gärna bli med.. Det skulle räcka om det var 30 grader i solen och 25 grader i skuggan eller nått. 25 grader i solen och 20 grader i skuggan går också bra. Och så kan det va i ett par dagar, sen kan vi få lite regn och åska igen. Och sen sol igen. Och så kan det hålla på så tycker jag. :P

Höll på att svettas ihjäl på jobbet idag. Det rann om mig! När jag kom hem frågade Marcus om jag skulle med ut på sjön(mamma, pappa och han skulle det). "JA! :D" blev mitt svar. Såklart.
Så fort vi kastat i ankaret kastade jag mig i vattnet. Det var 22 grader där vi var(Kaffeviken tror jag). Görsaskönt verkligen! :D

När vi kom hem åkte jag och Marcus och handlade(jag skulle laga korvstroganoff!^^). Vi köpte en Sommarbingolott till mormor, som vi åkte upp med till sjukhuset(hon fick feber, vilket tydde på en infektion i axeln som hon krossat...så hon blev inlagd och har legat där sen i onsdags. Dom tror det är bakterier från tarmarna som tagit sig upp till axeln, men dom vet inte. Hon är på bättringsvägen iaf. Men hon kommer ju inte att bli helt återställd. Axeln kommer att varal lite stelare än förrut sen när det är läkt osv.). Det är ju inte världens roligaste att ligga på sjukhus, så nått roligt måste hon ju få göra medans hon ligger där. Spela bingo och kanske vinna en massa grejer är alltid roligt. ;)

Nehe, nu stängdes AC:n av igen. Bäst att gå ner till mitt tillfälliga sovrum. Får helt enkelt kolla klart på filmen, jag kollar på nu, där nere! ;)

Ciao!

(Just det! Fick reda på idag att jag blivit antagen till engelskakursen jag sökte till nu till hösten. Det ska bli intressant. Det kändes jättebra att svara ja på om jag ville gå den fortfarande. :))

Fiasko

Fredag 2/7
Va på stan med Lisa en sväng. Vi va på festivalområdet och kollade runt lite, med betoning på lite. Det fanns ju inte så jättemycket att se precis.. Men vi åkte 2 karuseller, virvelvinden(satan va det snurrade! och länge fick man åka med!) och en annan(mycket skönare att åka än virvelvinden! Den va typ som Rainbow va, fast lite mindre och med 2 axlar/armar.).
Vad jag har hört så va det inte alls mycket folk på kvällen sen. Mellan 20-30 pers bara! Det var lite mer folk på lördagen dock(typ 300 nåt). Men man kan i alla fall säga att årets Motalafestival var ett fiasko! Annat va det när Ledin, Carola och E-type kom dit och uppträdde! Ledin har rekordet på ca 15.000 pers(+ ett hundratal båtar ute på Vättern) eller nått. :P
Tror faktiskt att festivalernas tid är förbi...tyvärr. :/

Lördag 3/7
Lisa och jag bestämde att vi skulle gå på bio idag. Vi såg på The Twilight Saga: Eclipse. :)
Efter bion, som slutade vid 23-tiden, följde jag med Kosta och mormor till Linköping. Vi hämtade Anna och Jörgen, som varit i Grekland i en vecka.
Satans varmt va det idag med! Tropiskt klimat va det!

Söndag 4/7
Badade i sjön för första gången i år idag. 21-22 grader va det i vattnet. :)
På kvällen skulle mamma och jag åka och handla. Men innan dess skulle vi svänga förbi hos Anna och Jörgen för att lämna nyckeln(tog hand om posten oså medans dom var iväg). Mormor, morfar och Lola(Jörgens mamma) va där och åt mat.
Typ 10 minuter innan jag och mamma kom hade mormor ramlat i köket. Hon hade jätteont i armen hon föll på, hon kunde inte röra mycket på den. Vi fick helt enkelt lov att ringa efter färdtjänst och åka upp till akuten. Jag åkte med mormor i taxin och mamma och Anna tog Marcus bil. Vi kom till akuten vid halv 8 ungefär. Det blev en del väntan. Hon skickades till röntgen(jag följde med mormor, så mamma och Anna kunde åka och handla det jag och mamma skulle ha handlat). Sen när vi var färdiga på röntgenavdelningen skickades vi ner till akuten igen.

Jag och mamma bytte plats. Hon satt med mormor inne i ett rum som läkaren skulle komma till när han fått svar på bilderna, och jag satt ute i väntrummet med Anna och en alkoholist(som tyckte att jag var snygg btw! xP). Det tog jättelång tid innan svaren kom. Klockan var kvart över 10 eller nått när Anna knackade på och frågade om dom visste nått om mormor än. Dom hade inte fått svar än då. Anna frågade om det var okej om vi också gick in till det rum mormor och mamma satt i(efter 45 minuter med en pratglad och mumlande alkis fick vi nog! Jag var till och med lite rädd för honom...). "Absolut", sa sköterskan. Skönt!
Eftersom klockan var ganska mycket, och jag och Anna skulle upp och jobba dagen därpå, åkte jag och Anna hem sålänge. Mamma skulle åka hem med mormor i taxin sen när allt var klart, så skulle jag hämta mamma hos mormor sen istället(jag ville det eftersom jag ville veta vad det var).

Armen var inte bruten i alla fall...men axelkulan var krossad! :S
Så det kan gå. Men hon hade lite tur i alla fall, att det var vänster axel och inte höger som krossades.
Det blir antagligen en operation(en axelkula-protes sätts in), men jag vet inte. Det kunde också bli bra så att en operation inte behövs, men det kunde dom inte svara på förren om typ 2 veckor eller nått tror jag. :/
Vi får helt enkelt vänta och se hur det blir med det.


Kände för att åka och bada förrut men jag vet inte...det är ju ganska mycket folk på stranden säkert...och har ingen lust att åka själv heller.. Aja, det kommer väl fler varma och soliga dagar antar jag. ;)

Ciao!

Interesting

Läste just på MVT.se att vi ska få en 3D-bio här i stan!

Det är Royalbiografen som har lagt ut pengar på att fixa det. På lördag börjar dom med den. Shrek 4 får äran att vara den första filmen som visas i 3D här i stan. :)
Kan dom inte byta ut stolarna också när dom ändå är igång? Det skulle behövas..dom är ganska obekväma och lite äckliga tycker jag. :P
SF Bio i Linköping har sköna stolar! Sådana kan Royal skaffa vetja! ;)
Men det är väl säkert för dyrt för dom...alla pengar gick säkert till 3D-bion. :P

Klockan är visst ganska mycket..kanske skulle ta och sova nu. Det är ju en dag imorrn med. ;)

Ciao!

RSS 2.0