Lag Anette Norberg

Damernas curlingfinal var den mest spännande finalen i det här Vinter-OS:et! I alla fall enligt mig. Jag var så nervös att jag fick ont i magen! Jag satt ner, stod upp, tittade, tittade bort. Det var verkligen så sjukt spännande! En riktig rysare!
Och ja, jag satt uppe hela natten och såg livesändningen(00.00-~03.30). :P

Jag har aldrig tvivlat på Lag Norberg. Dom har för mig varit givna medaljörer i detta OS. Sen att det blev guld är bara ett jättestort +! :D
Dom är dom enda i den svenska truppen 2010 som försvarat sitt OS-guld. Dom fick det i Turin 2006, och dom fick det nu i Vancouver 2010! Det är helt fantastiskt underbart bra! :D
Min glädje visste knappt några gränser när det stod klart att dom hade vunnit. Jag hoppade runt i rummet av glädje! :D
Vilken födelsedagspresent Cathrine Lindahl(brunetten) fick förresten. Ett OS-guld i 40 årspresent är inte så illa. Hon fyllde nämligen år igår, på finaldagen. En lyckad födelsedag kan man ju lugnt säga att det var! :D

Jättebra jobbat, tjejer! :D
(Och ja, tro det eller ej, det är jag som tagit bilden)

Jag kan inte fatta att vissa folk inte föstår sig på curling. Jag menar, vad är det som är så svårt att förstå?
Tell me, and I might be able to give you some answers. :)

Jag ser fram emot att se Sveriges herrar spela bronsmatch ikväll. Jag hoppas och tror att dom tar det här. Dom har haft tufft motstånd och gjort några tabbar, men ett brons är dom värda i alla fall tycker jag! :)
Go Lag Edin! :D


Ciao!


Idioter

...finns det alldeles för många av!

Klockan var väl typ kvart över 2 inatt..eller nått. Jag hade precis gått och lagt mig(Vinter-OS, curling(H) SWE-CAN. Mer behöver jag kanske inte säga? :P).
Jag var precis på väg in i drömmarnas land, när jag plötsligt hörde VÄRLDENS JÄVLA SMÄLL precis utanför mitt fönster!
Jag trodde jag skulle dö av en hjärtattack eller nått! Jag blev ASRÄDD verkligen! Jag ropade på Marcus och flög upp ur sängen.
Marcus: "- Vad fan va det?!"
Jag: "- Jag vet inte!"*uppskrämd och chockad*

*Marcus tittar ut genom ett av dom 3 fönstren i hallen på övervåningen*

Marcus:
"- Det är några som går från hus till hus och kastar snöboll på fönstren!"
Jag: "- Va?!"*Hjärtat fortfarande i halsgropen*

Vi gick med raska steg ner till köket.

Marcus: "- Dom kastade säkert 5-6 snöbollar på Fredriks och deras övervåningsfönster(Carina och Robbans sovrum). Och nu är de på deras grannars fönster. Fan det är minst lika många som Carina och dom fick. Om inte mer! Jävla idioter!"
Jag: "- Snorungar!"
Marcus: "- Jaa! Ska jag gå ut och köra över dom med bilen?"

Jag tyckte det lät som en UTMÄRKT idé först. Men jag sa att han inte skulle det. Klockan var ju närmare halv 3 jue!

Den smällen jag hörde blev alltså av den snöboll dom kastade på mitt fönster. De första tankarna som for runt i mitt huvud då var "VA FAN VA DET?! En raket? Shit, tänk om huset rasar ihop nu! Eller börjar brinna!".
Fatta att jag var skitskraj! :O

Jag gick till sängs igen. Men jag var fortfarande för rädd och uppstressad för att sova, så jag fick lov att försöka slappna av och lugna ner mig själv först. Det var inte kul att gå från ett väldigt stilla, lugnt och avslappnat läge(halvsova) till ett chockat och uppstressat läge precis! :/
När jag hade lagt mig igen tänkte jag "Men herregud. Tänk om det hade varit så blöt snö att snöbollen hade blivit stenhård och gått rakt igenom rutorna! JÄVLA IDIOTER! SATANS SNORUNGAR!".
Till slut kunde jag bege mig in helt i drömmarnas land, utan några som helst störningar.

Jag lovar, om rutan hade gått sönder hade jag:
- Blivit ännu mera rädd antar jag.
- Ropat på Marcus.
- Rusat ut efter dom jävlarna med ett brännbollsträ i högsta hugg!
- Anmält dom.


Vad i hellskotta gör sådana snorungar ute så där sent?! Vad har dom för föräldrar egentligen?!
Mellan 15-20 år måste dom ha varit.

Den sista idioten är inte född än tyvärr!

Ciao!

OS-mössa

Mormor har virkat en OS-mössa till mig. Den ser inte likadan ut som orginalet. Men nästan. :P

Jag ville ha mera blått än vad orginalet har. Det stod i mönstret att det skulle vara 5 varv blått på sista biten, eller önskad längd. Jag gick på önskad längd. ;)

Såhär ser min OS-mössa ut:


Och såhär ser den ut på mig:


Nice va?
Det gjorde du bra, mormor!^^ :)
Varm och skön är den med! :D

Ciao!


2 år

Tiden går fort må jag säga!

Idag är det 2 år sedan jag fick mitt körkort.
Det betyder alltså att min prövotid är över. Yay. :)

Börjar klockan 9 imorrn. Så lite mera OS kan jag allt se på, innan det är dags för sängen. ;)

Ciao!

Så nära - men ändå så långt bort

Vad är det som är så nära, men ändå så långt bort?
Svar: våren och sommaren.


Nu räcker det väl med snö? Idag har det varit förjävligt ute rent ut sagt!
Dom stackars plogbilarna hinner knappt ploga klart innan det ser likadant ut igen. :/

Det är många som kört fast idag. Jag var en av dom. :P

Vi såg massa bilar och lastbilar som hade kört fast. I backen vid kommunhuset stod en lastbil, och lite längre ner i samma backe stod ytterligare 3 lastbilar/långtradare, varav 1 av dom var postlastbilen. Och vid 12, 13-tiden nångång va det en lastbil som blockerade vägen vid försäkringskassan("olyckskurvan"). Brinkebacken höll också kvar ett par fordon. Polisen fick jobba idag med andra ord.
Vi såg minst 3 bilar som körde fast på Prinsgatan. Och det va väl minst 3 som körde fast i Ulaxbacken och backen & korsningen/korsningarna vid  Zederslund.

Vad vi kunde se så var min "fastkörning" av den mildaste grad om man ska jämföra med dom andra som kört fast. Jag stod ganska fint och bra till. Det såg ut som om jag var på besök hos nån. Typ. Jag stod i Ulaxbacken så det tog inte så lång tid för Marcus att komma upp och hjälpa mig. Vi fick hjälp av 2 andra snälla personer med(ett stort tack till dom! :)). Med 3 som puttade på bakifrån och en som gasade lite fick vi loss den. Det var att det var så halt under snön som jag inte kom nånvart. Jag hade gasat lite för mycket så att däcken hade kört bort snön och hamnat på isen under istället. Lite bränt luktade det allt då när jag försökte jobba för att komma framåt.
Men i alla fall...sen, när vi fick loss den, va det bara att backa tillbaka ner igen och köra hem. ;)

Men jag var ju inte ute med bilen för att jag tyckte det var roligt. Jag skulle ju någonstans. Först skulle jag till stan med Anna, fast dit gick jag ju sen. En bil i stan hade inte gått i alla fall. Det var kaos även där!
Sen skulle jag åka och handla och hämta farmor, och till det krävdes ju en bil. Släkten skulle komma och fira mamma och pappa idag så det behövdes både det ena och det andra till maten och fikat. Jag och Marcus åkte och handlade och hämtade farmor med hans bil. Och det visade sig att hans bil fungerade jättebra i detta vägunderlag. Den tog sig fram riktigt bra måste jag säga. :)
Den är lite mindre och lite lättare än vad våran bil är, så den var inte lika lätt att köra fast med. Men vi hade med oss en stor spade utifall att vi skulle köra fast. Det var lika bra tyckte vi. ;)
Allt gick bra. Alla kom hem oskadda oså så nu kan vi lägga den här kaosartade dagen bakom oss. ;)

Nu blir det mera Vinter-OS! 15 km x2, jaktstart, herrar är det som gäller nu. 4 svenskar är med.
Klockan 23.00 är det Curling för Sveriges damer. Dom möter Ryssland. Lag Norberg har änsålänge vunnit alla matcher dom spelat i det här OS:et(herrarna har förlorat 2 matcher av 5). Det är bra gjort!
Heja Lag Norberg! :D


Ciao!


Fettisdagen

Uttalar man det fettis-dagen eller fet-tisdagen?

Bara undrar. För folk uttalar det olika har jag hört. Det är ju inte så stor skillnad kanske..? Fast jag tycker att fettis-dagen låter fulare än fet-tisdagen faktiskt. Det låter som att det är dom feta/överviktiga människornas dag, medan fet-tisdagen låter som att det är en dag man ska äta fet mat(eller bakelser). :P
Jag säger fet-tisdagen, men när man pratar snabbt blir det fettis-dagen.

Fettis-dagen är enklare att säga, men det låter fulare än fet-tisdagen.

Jaja, skitsamma egentligen. Fattar inte varför vi ens har en sån dag. Godsaker som t.ex. semlor äter vi ju annars också. Det är ju inte som att man går och väntar ett helt år på att få fika lite. :P
Asså jag vet att det har nått med den kristna fastan att göra, att det typ är den sista dagen före fastan eller nått. Men nuförtiden är det väl inte så många kristna som fastar väl? Men antagligen så tillverkade dom bara semlor till just den här dagen, förr i tiden. Dom resterande 364/365 dagarna fick dom vara utan säkert. Nuförtiden finns det ju semlor i butiken året om. Väl?
Nej, jag föredrar vanliga bullar framför semlor. Det är väldigt sellan jag äter semlor faktiskt. Anser att det är alldeles för mycket grädde på/i dom. :P

Men nu lämnar vi det och kollar på lite mera Vinte-OS istället(repris från nattens sändningar). Sen är det dags att traska iväg mot Råssnäshallen och hjälpa Marie med dom små barnen på gympastiken. :P

Ciao!

Afrodans



Följde med mamma på afrodans idag. Det var intressant och lite roligt. Och också lite svårt, men jag tyckte jag hängde med rätt bra där i slutet i alla fall. ;P
Dom hade kört den här koreografin, som vi körde idag, i några lektioner nu, så nästa vecka skulle det bli en ny koreografi. Då kommer jag förhoppningsvis inte att känna mig lika "utanför". Då kanske vi är lika bra/dåliga. :P

När vi kom hem från dansen fick jag reda på att Sverige tagit sin första OS-medalj. En guldig sådan dessutom! :D
Charlotte Kalla tog det i damernas 10 km fristil. :)
Härligt! :D

Nu blir det mera Vinter-OS! ;)

Ciao!


I hate goodbyes

Vid halv 1 hämtade jag upp Felicia för att åka upp till Tuffi en sista gång. Karlsby finns ju alltid kvar, och Affe och Jonna finns kvar...i alla fall ett tag till.

Allt kändes bra när vi åkte upp dit. Det kändes bra när vi gick in till häsarna i hagen. Det kändes hyfsat bra när dom nya ägarna kom ner till stallet för att hälsa på henne. Sen efter det kändes allt mindre och mindre bra. Jag och Felicia gillade inte dom nya ägarna. Vi tyckte hon(huvudägaren) var för hårdhänt mot henne. Det var nästan som om hon använde Tuffi som en slagpåse eller nått. Snäll mot henne var hon inte heller. Det kom nästan bara "mobbningsord" ur munnen på'na. Det enda positiva som vi hörde henne säga var "...men ett charmtroll är du i alla fall.".
Nej, både jag och Felicia fick ett dåligt första intryck av den nya ägaren. Och dessutom så hade hon med sig hela familjen. Hon kastade upp en av sina ungar på Tuffis rygg, trots att ungen skrek och visade att hon inte alls gillade det!

Den nya ägaren var inte alls som vi hade tänkt oss att hon skulle vara. Hon var storväxt, hårdhänt och lite...vad ska man säga..? Snobbig kanske inte är det rätta ordet. Allmänt irriterande kanske?
Dennis och Anette bjöd in familjen på fika, så jag och Felicia fick vara själva med Tuffi ett tag. Vi tog ut henne på en liten promenad med. Vi passade på att ta lite kort då med, som ni kanske kan få se nångång när vi orkar med att se på om själva.
Just då kändes det som om hon inte skulle åka, så det kändes hyfsat bra fortfarande. Var bara lite irriterad på den nya ägaren. Visst, Tuffi är ganska stark oså, men man behöver inte hålla ett tvångsgrepp om henne och slå på henne som om hon vore en slagpåse!
Det var först när vi kom tillbaka till stallet, och dom kom ut och öppnade hästtransporten som klumpen i bröstet började växa. Man hade ju hoppats att Anette hade ångrat sig och behållt henne(såklart). Men nej, det som vi inte ville skulle hända var påväg att hända!

Anette frågade om nån av oss ville lasta henne, men vi sa att det var lugnt. Det var bättre att hon gjorde det. Klumpen bara blev större och större när Tuffi, efter många om och men, gick in i transporten och dom stängde igen.
Innan Anette gick iväg med Tuffi var jag bara tvungen att fråga om hon tyckte att den nya ägaren verkade bra oså(hon kanske var bättre när dom fick prata över en fika, vad vet jag?). Hon sa att hon tyckte att hon verkade bra, att det kändes bra oså. Felicia sa att vi tyckte att hon(den nya ägaren) var lite för hårdhänt, men det hade inte anette märkt nått av.
Vi blev lite småsura på Anette för att hon inte pratade med oss först, om vad vi tyckte om den nya ägaren, eftersom det är vi som har ridit henne oså. Fast samtidigt så är det inte våran häst, så vi har egentligen ingenting att säga till om. Och det visste vi, därför sa vi inget mer.

När Tuffi stod inne i den stängda transporten höll Affe på att braka rakt igenom staketet. Han gnäggade jättemycket. Tuffi svarade honom innifrån transporten. Det var först då mina tårar försökte tränga fram. Det var hur sorgligt som helst. Affe är ju inte så dum så att han inte fattade att Tuffi skulle åka. Han var helt utom sig nästan jue..! Nej, det var hemskt att se honom så! Det var väldigt svårt att hålla tillbaka tårarna. Jag lyckades, men i gengäld fick jag en otroligt stor klump i halsen. Jag kunde knappt andas. Anette stod inne i transporten hos Tuffi. Hon försökte också hålla tillbaka tårarna. Man kunde se i ögonen att hon var ledsen. :(
Jag och Felicia ville helst åka innan dom åkte iväg med henne. Vi ville inte åka efter transporten! Men vi han knappt sätta oss i bilen förren dom for iväg. Dom körde inte direkt sakta kan jag säga!
Vi hade stallt bilen uppe i backen, innan man åker ner till gården. Vi såg Anette och Dennis när dom kollade efter transporten. När den försvann utom synhåll såg vi hur Anette inte visste vart hon skulle ta vägen. Hon gick fram och tillbaka, med händerna för ansiktet ibland. Det var hemskt!

Bilfärden hem var inte den allra roligaste precis! När vi hade kommit ut på stora vägen, och åkt förbi Polly och dom, började jag tänka på vad Felicia och jag hade varit med om under dom här åren tillsammans med Tuffi. Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre. Vi var så ledsna att vi fick lov att stanna bilen vid björkakorset och bara sitta gråta. Det behövde vi göra! Det är inte bra att hålla inne sådär. Man mår inte bra då! Det känns hundra gånger bättre när man fått gråta ut. Klumpen i bröstet är ju kvar, men den är så mycket mindre efter att man gråtit!
Vi satt säkert i nästan 20 minuter där och tänkte på allt. På hur Anette måste känna sig, på Affe och Jonna, på Tuffi, på hur roligt vi har haft, på ALLT! Det var hemskt! :'(
Vi kommer nog att åka upp nångång ibland till Affe och Jonna. Men vi kommer inte att åka upp lika ofta som vi gjort nu. Felicia har stallet istället för gymnastik på måndagarna så hon kommer kanske att åka upp dit då. Fast inte nu på måndag, trodde hon inte. Det känns som att vi vill vänta ett litet tag innan vi åker upp igen.

När vi lugnat ner oss fortsatte vi vår färd hemåt. Vi pratade om lite andra grejer, som t.ex. Melodifestivalen och Vänner. Det kändes ännu lite bättre då. Att prata om nått helt annat så att man inte tänker på det sorgliga lika mycket, är bra!

Nu tänker jag försöka att inte tänka så mycket på det här tråkiga. Den bästa medicinen är TV och något att knapra på. Kanske blir att se på Glee-avsnittet som jag missade i torsdags. :)

Ciao!

Ps. Bilderna som vi tog på Tuffi får ni se nångång när vi orkar med att lägga in dom. Just nu känns det som att jag inte ens kommer att orka med att kolla på dom... Ds.

A busy day

Fr.o.m. klockan 21.20 igårkväll t.o.m. nångång mådde jag inte sådär jättebra precis.

Va på bio med Sara, KW och Lisa igår. Vi såg Till Vildingarnas Land.(Men mer om den i ett s.k. filminlägg) :)
När jag kom hem vid 21.20 var det helt tomt i huset. Jag undrade vart alla hade tagit vägen nånstans. Såg sen att Marcus hade ringt mig på mobilen, så jag ringde upp honom. Det visade sig att han var hos mormor och mamma och pappa var på akuten med farmor.

Det är bäst att ta allt från början(Mest för min egen skull).

Jag blev ombedd att ringa farmor för att fråga henne om hon ville komma och fika hos oss.(Då var klockan runt 4) Pappa fyllde 41 igår så mamma va iväg och handlade lite gott till kaffet/saften.
Nästan hela samtalet var allmänt konstigt. Ibland uppfattade jag inte vad hon sa. Hon pratade osammanhängande, upprepade sig en del och svarade aldrig på mina frågor. Jag frågade bland annat vilken kanal hon kollade på. Jag fick aldrig nått riktigt svar på det, hon pratade så konstigt så jag förstod aldrig vad det var hon sa.
När jag pratat klart med farmor ringde jag till mamma direkt och sa att det var nått som inte stod rätt till, att jag tyckte att hon pratade konstigt oså. Mamma skulle prata med pappa när han kom hem från jobbet. Jag skulle ju på bio så jag kunde inte göra det.
Pappa trodde först inte på mamma. Farmor hade ju vart nere vid lunchen och gett pappa en födelsedagspresent, och då hade hon varit helt normal, så som hon brukar vara. Men pappa ringde till henne i alla fall för att se hur det stod till. Det samtalet var nog ännu lite konstigare än vad mitt och hennes samtal var. Pappa hade inte förstått ett dugg av vad hon sa nästan. Hon lät typ som en full person gör när den pratar.
Pappa ringde sin syster och sen till akuten. Mamma, pappa och hans syster åkte med farmor till sjukhuset. I bilen hade hon bl.a. suttit och sagt "1:an, 2:an". Jättekonstigt var det. Hon hade också snytit sig och sedan stoppat i näsduken i fickan och slängt nycklarna i soptunnan. Så pappa hade fått rota omkring bland soporna efter nycklarna(man ska inte skratta åt det egentligen, men det lät lite roligt tycker jag).
På akuten hade dom frågat vad hon hette och vad det var för årstid. Hon kunde inte svara på någon av frågorna.
Läkaren tog lite prover oså, men dom kom aldrig farm till vad det va(dom vet nog inte det än). Dom behöll henne självklart över natten.
Kul födelsedag för pappa... Nej, så igårkväll mådde jag inte så bra(mår lite bättre nu). Jag var rädd. Faktiskt. Det var tur att jag och Marcus var hos mormor och morfar medan mamma och pappa var på sjukhuset.
Sov knappt nånting inatt kan jag säga.

Jag, pappa och Marcus var uppe en sväng på sjukhuset idag. Det var lite bättre med farmor. Men imorse hade hon fortfarande inte kunnat svara på vad hon hette(nu kan hon det), så det är väl 50/50 kan man säga. Men det är påväg åt rätt håll verkar det som i alla fall. Och det är ju bra. :)
Bara dom kommer på vad det va/är för fel... Dom behåller henne över helgen i alla fall.

Så. Nu lämnar vi det här tråkiga/jobbiga/läskiga/hemska bakom oss.

Idag har jag gjort väldigt mycket känns det som. Jag har mailat arbetsförmedlingen, gått till Platengymnasiet, hämtat bilen på verkstan, varit hos mormor och ätit mat, varit hos Anna och Jörgen och lämnat USB-minne, besiktat om bilen(den gick igenom! :D), varit hemma i farmors lägenhet, varit och besökt farmor på sjukhuset, ridit. Och samtidigt som jag gjorde allt detta har jag messat med Anette och Felicia. Dvs. jag har haft fullt upp hela dagen! :P

Imorrn kommer dom och hämtar Tuffi. Den nya ägaren skulle åka från Vetlanda vid halv 11. Ca 16 mil + släp. Dom lär nog komma till Anette vid 2 halv 3 nångång kanske..?
Jag och Felicia åker upp så att vi är där nångång mellan halv 1 och 1. Vi tänker bara ta lite kort och borsta henne oså. Inte rida. På nått sätt så tror jag att vi skulle må ännu sämre, än vad vi gör nu, om vi skulle ta en tur på henne. Då vet vi ju att det är absolut sista gången. Det är ju bara jättesorgligt. Eftersom vi hade stallt in oss på att hon skulle åka förra veckan så har vi hunnit "smälta det", vi visste att det kunde vara vår sista tur på henne då. Och när vi kom tillbaka till stallet var vi nöjda. Turen hade gått bra och man ska sluta när det man ligger på plussidan! :)
Det är bättre att bara kela med henne och pyssla om henne lite, det sista vi gör. Vi kommer ju alltid att bära med oss alla minnen med henne, både bra som lite mindre bra. :)
Felicia tror att hon vill stanna tills Tuffi åkt. Det tror inte jag att jag vill. Men jag måste ju, jag kan ju inte bara lämna Felicia där. :P
Helst av allt vill jag åka hem innan hon åker... Det kommer vara jättesorgligt att se henne åka iväg från mig!
Kommer sakna henne...kommer sakna allt som har med henne att göra! :(

Det här var ju inte alls ett långt och deprimerande inlägg... Vi ska försöka avsluta med nått bra i alla fall.

Red Abbe-busunge idag. Barbacka såklart. :P
Det var typ samma övning som förra veckan. Alla var dukitga idag. Lottie var jättestolt över oss sa hon!^^
Och nästa vecka är det hoppning. Jag överväger barbacka även där. Beror lite på vad vi ska göra, om det är nån speciell övning som kräver att man har sadel. Hoppas inte att det är det. :P

Nej nu är det bäst att sluta. Jag avrundade ju med något bra och roligt i alla fall. :)
Men shit va långt inlägg det blev...Ojdå..!

Ciao! 


The Sims

Vaknade först vid 8 imorse, p.g.a. hemtelefonen. Det var mormor som sa att morfar låg på sjukhuset. Han hade fått åka upp det vid 6-tiden eller nått. Det var nått med hjärtat tror jag. Hans tryck och det hade i alla fall varit väldigt högt imorse tydligen. En konstig känsla i armarna hade han känt med tror jag nån sa. Jag vet inte exakt vad som var felet, men nu är han hemma igen i alla fall. Han fick stanna ett par timmar för observation dock.

Somnade om och vaknade mellan 9 och halv 10 nångång. Även denna gång väcktes jag av den förbenade telefonen. Då var det Anna som ringde istället. Vet inte vad hon ville...det var säkert inget viktigt. Lyckades somna om typ nästan direkt efter att någon hade tagit telefonen. Men jag fick inte sova länge inte. Jag hade nämligen stallt klockan på 9.30, eftersom jag och Felicia skulle åka upp till Tuffi lite tidigare än vanligt.
Lite sådär halvjobbig morgon va det med andra ord.

Men i alla fall...

Jag och Felicia kom till stallet vid halv 12 ungefär. Vi gick ut i hagen typ direkt när vi kom dit, och tog lite kort. Sen när vi tog ner Tuffi till stallet, kom Anette ner och sa att Tuffi inte skulle åka idag. Dom som ska köpa henne hade fått sin hästtransport helt insnöad av dom som plogat. Sen va det nått med barnvakt med, typ att hon(den framtida ägaren) inte kunde hitta nån som kunde passa hennes barn idag. Så Tuffi är fortfarande kvar i Karlsby. Det återstår att se när hon åker, när dom som ska köpa henne grävt fram sin hästtransport.
Men det verkar vara ett bra ställe hon kommer till i alla fall. Hon som köpt henne håller på med inkörning av unghästar oså. Ett stuteri typ. Tuffi ska få dra lite vagn. Det tycker hon är jättekul, så det är bra. Jag tror hon skulle vara en såndär "lärarhäst". Alltså en som visar unghästarna hur det ska vara när man drar vagn oså.
Hoppas att det är lika bra som det låter bara. Det som är lite dåligt är ju att hon inte kommer att få galoppera så mycket...hon älskar ju att galoppera. Hoppas att dom rider hästarna ibland med så att hon får springa av sig ordentligt. Det blir säkert bra, det där. :)
Det kan dröja några dagar till innan hon åker, med tanke på att vädret är som det är. Läste nånstans att det skulle komma mer snö... Hon kan åka imorrn, men hon kan också åka nästa vecka, eller veckan efter det. Vi får se hur det blir helt enkelt. Anette skulle höra av sig när hon visste nått mer. ;)
Ridturen idag gick i alla fall bra. Vi red 2 på henne. Kallt va det, men vi överlevde. ;)

Fina tjejen!^^

Sötnosarna.^^

Vad har hänt mer idag då..?
Jo! Melodifestival-resan startade. Första hållplats var Örnsköldsvik. Ola och Salem Al Fakir gick till Final och Jessica Andersson och Pain Of Salvation gick till Andra Chansen. Finalisterna var rätt tycker jag nog. Men jag tycker att Anders Ekborg skulle gått till Andra Chansen i alla fall. Hellre han än Pain Of Salvation! Somnade nästan av deras bidrag! x)
Programmet i sig var väl helt ok. Tycker dock att det var för mycket manusläsande över programledarna. Det kändes som om allt de sa kom direkt från manus. Dom var inte alls lika bra som dom andra, som varit programledare för Melodifestivalen, varit.
Christine Meltzer var bäst av dom 3(Måns Zelmerlöw och Dolph Lundgren var dom andra 2). Men Dolph gjorde ett ganska bra framträdande dock. :P

Innan jag avslutar ska jag nämna att jag red Abbe-bus igår. Barbacka. Det gick bra, det var en lugn och skön lektion. :)
Det kändes för övrigt väldigt jobbigt att se Chaggers box med alla blommor och texter oså. Usch, det är så hemskt sorgligt att han inte finns mer! Jag saknade honom där. Man brukade se hans huvud sticka ut över grinden...åhh! Saknar dig, killen! :(

Nej nu vill jag spela lite The Sims(den första "säsongen"). Marcus installerade det åt mig. Det är kul. Och beroendeframkallande! Ska bli intressant att se när jag kommer i säng! xP

Ciao!


Sherlock Holmes


Jättebra!

Den här var Jättebra!
Robert Downey Jr. är bara för bäst! Han passar bra som Sherlock Holmes. Och Jude Law passar bra som Dr.Watson.
Downey Jr./Law utgör en bra combo, ett bra team, tycker jag. :)
Sevärd? Svar ja!
Den får 4 av 5 detektiver.

Ciao!

Det Regnar Köttbullar


Asbra!

Den här var sjukt bra, tycker jag! Jag garvade typ hela tiden! xD
Den måste ni se! :D
4.5 av 5 köttbullar får den.

Ciao!


En Galen Jul


Ok

Ja asså...den var väl bra. Och rolig. Några asgarv blev det ändå. :P
Men jag kände att det verkligen var en film för dom som precis lärt sig läsa, dvs. en barnfilm.
Helt ok.
Den får 3 av 5 jultomtar.

Ciao!

G-Force


Hihi^^

Söta små marsvin, som också är lite småtokiga och roliga, går nästan alltid hem hos små barn och oss storvuxna barn. ;)
Den var bra. :)
3 av 5 marsvin får den.

Ciao!

Dreamer


Jättebra!

Underbra film, det här. Jättebra! :)
Absolut sevärd!
Den får 4 av 5 galopphästar.

Ciao!


Ace Ventura: Pet Detective Jr.


NEJ!

"This pint-size detective is full-size fun.": Absolut...INTE!
Den kanske var lite rolig nångång men...NEJ!
Den va inte bra! Se den inte!
Om du ska se den, så ska du bara se den för att ha sett den. Förvänta dig inget mästerverk eller en jätterolig film!
Jag kunde inte sluta att tänka på vad Jim Carrey skulle säga/tycker om den här filmen. x)
Pinsamt dålig.
Den får 1 av 5 tassavtryck.

Ciao!

Sommaren Med Göran


Jättebra!

"Man skrattar ofta - och mycket...": Ja det gör man! :P
"...Mycket lyckad romantisk komedi.": Yes box! :)
Sevärd!
Den får 4 av 5 sjökort.

Ciao!

Wallander: Dödsängeln


Inte den bästa

Asså...ja. Det var ju kanske inte den bästa av dom nya Wallander-filmerna, men den gick att se på. Lia Boysen gjorde sin roll ganska bra tycker jag. Nour El-Refai gjorde också bra ifrån sig. ;)
Den får 3 av 5 körer.

Ciao!

Bridge To Terabithia


Fin

Den här var bra. Och lite sorglig. Fin. :)
Den får 3.5 av 5 broar.

Ciao!

Martian Child


:)

Den här var ganska bra. Faktiskt. Mm... :)
Den får 3 av 5 planeten Mars.

Ciao!

RSS 2.0