Happy New Year!


Happy New Year!

Gott Nytt År på er allihopa! :D
See ya in 2010!

Ciao!

Göta Kanal 3


En liten besvikelse

Den här va sämst av alla dom här 3 filmerna! Jag blev lite besviken faktiskt. Jag hade väntat mig värsta skattletarfilmen, med karta och allt. Men det var det inte. Och dessutom så klippte dom hur knasigt som helst. T.ex. så klättrade Loffe och Svante ner i en sluss, men landade i torrdockan(i Motala). Och när Loffe passerar hamnen(i Motala) åker han bort mot Vadstena och Karlsborg, men helt plötsligt så är han inne i kanalen igen. Det var verkligen skitdåligt klippt tycker jag!
Det roligaste i hela filmen var när Härenstam agerade docka i nått muséeum(tror det var i karlsborg). Klippet med Samuelsson var ganska roligt med. :P
Nämen asså... Before you whatch it: Don't whatch it. Inte på bio i alla fall.
Den får 1.5 av 5 livbojar.

Ciao!

Dressyr-och hoppkurs

Jag tog mig i kragen och valde att orka med dressyr-och hoppkursen.

Förutom att Abbe gav mig sin autograf(bit/nafsmärke, vet inte vilket av det men det är lite svullet och det gör lite ont. Det blöder dock inte.) på låret så gick allt jättebra! Vi hade det jätteskojsigt och jättetrevligt! :)
Abbe var jätteduktig verkligen! Hoppningen gick nästintill jättebra och dressyren gick verkligen jättebra! :D
Jag är nöjd i alla fall.^^
Det hela var definitiv värt alla 450 kronorna! ;D

Men nu är jag jättetrött, ännu lite tröttare än vad jag var innan ridningen! Fast jag får inte somna nu, jag ska köra lite miljonbingo och bli lite miljonär innan jag går och lägger mig tänkte jag! ;)

Ciao!

I. Don't. Know. What. To. Do.

Är vansinnigt trött nu asså! Så trött att jag funderar på att inte gå på dressyr-och hoppkursen...

Mina ögon vill hela tiden stänga igen. Min kropp är piggare än mina ögon. What am I? A zombie? Or am I just somewhere in between sleeping and awake? Jag tror alternativ nr.2. x)
Uhuu..jag vet inte hur jag ska göra! Vad jobbigt allt ska va! Jag vill gå på kursen, men jag orkar egentligen inte. Känner för att bara vara hemma och gör nada speciellt. Men jag vill ju också väldigt gärna träffa större delen av min älskade grupp(51). Fast samtidigt så är jag kanske inte ett så jättetrevligt sällskap när jag är såhär trött...jag kommer somna på teorin. Jag ska ju va där för att lära mig grejer, inte för att sova. Det är ju inte det jag betalar 450 spänn för precis. xP

I. Don't. Know. What. To. Do.

Får tänka lite till helt enkelt.

Ciao!

Juldagen

...årets kanske slappaste dag.

Men den har inte varit så jätteslapp ändå. I alla fall inte för min del. :P
Jag vaknade halv 12(det är ganska slappt). 1 timma senare var jag, Marcus och mamma på OnOff(inte lika slappt), som startade sin mellandagsrea idag. Vi köpte en ny hemtelefon till mormor och morfar i julklapp/nyårspresent! Vi tyckte att dom behövde en ny telefon, för den dom har nu kan bara lägga av ibland...och det är ju inte så kul att ha en sån telefon. Jag antar att den är ett par år och lite utsliten eller nått. :P
Medan vi var inne på OnOff kom jag på vad jag skulle köpa för mina pengar som jag fick i julklapp! Jag ska köpa ett objektiv till min systemkamera! Jag och Marcus ska dit imorrn eller på söndag, och köpa det! ;D

Jag har varit på bio idag med ja!(vilket är ganska slappt) Va och såg Göta Kanal 3(Ett filminlägg kommer inom en snar framtid).
Och nu sitter jag här och skriver, samtidigt som jag kollar på Heroes säsong 3(det är också ganska slappt). :P

Imorrn blir det inte lika slappt som idag. Jag och Marcus ska till stan och kolla in mellandagsrean(den startar ju imorrn), sen ska jag och Felicia upp till hästarna. Och efter det ska jag till mormor och äta mat. Usch! Mat! Jag är alldeles för mätt för att tänka på det! Man klarar sig ju utan mat i flera dagar efter att man har ätit julbord, känns det som! Jag är inte ens sugen på godis, så illa är det! x)

Men nu vill jag ägna mig helhjärtat åt Heroes innan jag ska gå och lägga mig! :P

Ciao!


Bordertown


Jättebra!

Den här filmen rekomenderar jag lätt! Den är verkligen sevärd! Jättebra!
Den får 4 av 5 artiklar. :)

Ciao!

Iron Man


BRA!

Jag ångrar att jag inte sett den här tidigare! Jag har faktiskt haft en chans för ett tag sedan, men jag tog den inte...så dum är jag! x)
Den är i alla fall väldigt bra! Jag tror jag tänker gå och se 2:an när den kommer på bio. :)
Jag ger 4 av 5 järnmän till den här filmen. ;)

Ciao!


Merry Christmas


Merry Christmas to all, and to all a good night!

God Jul på er allihopa! :)


Dan' före dopparedan'

Idag har varit en ganska hektisk dag.

Jag har jobbat, varit på stan, varit på Maxi, varit hos mormor och på Östenssons. Det känns som om jag har flängt runt hela dagen! Jag var så trött förrut att jag höll på att somna mitt i allt bingospelande, som jag inte vann nått på. x)

Jag har faktiskt möblerat om lite i mitt rum idag med. Jag har städat rummet till hälften, ska göra klart det sista imorrn har jag tänkt. Om jag inte får ett ryck och gör det sen när jag är klar med det här inlägget dvs. Jag är ändå för trött för att gå och lägga mig, så jag skulle lika gärna kunna städa lite till. :P

Imorrn är det julafton! :D
Jag har inte haft nån såndär julkänsla som man brukar ha vid den här tiden, men den har kommit fram allt mer under dagen. Det är nog all den här snön, julgranen och sista-minuten-julklapparna som gjort så att jag börjat känna den. Det är en härlig och mysig känsla! Äntligen är man lite ledig från jobbet med! :D
Jag har bara en julklapp kvar att köpa, och den är till en av mina vänner. Jag vet vad jag ska köpa, och jag skulle ha köpt den idag om det inte hade varit för att jag var tvungen att ljuga. Låt mig säga såhär: mamma tror att jag är klar med alla klappar till mina kompisar, men den sista är egentligen till henne. Och bara för att hon och Marcus blev klara supersnabbt med sina inköp, och jag inte hann med att gå och köpa till min kompis också(som jag sa till mamma att jag skulle göra. För jag kunde ju inte säga att jag skulle köpa till henne! xP), får jag köpa den sista julklappen imorrn!
När mamma frågade vad jag köpte fick jag lov att komma på nått illa kvickt! Jag sa att jag köpte en ljusstake. Det passade in ganska bra med hur paketet var format! ;)

Nejmen om man skulle ta och göra iordning lite(slå in lite mer paket oså) och sen gå och lägga sig.
Jag vill ha julafton nu känner jag! :P


Ciao!


Wallander: Skytten


En av dom bättre.

Den här är en av dom bättre Wallander-filmerna tror jag att jag tycker...jo, det är den! :)
Det är alltid lika spännande när kollegor till Wallander blir inblandade! :P
Den får 3.5 av 5 prickskyttar. ;)

Ciao!


Julklappsjakt

Det var askallt imorse(typ -12 eller nått)! Jag frös nästan ihjäl! Men idag var jag smart nog att ha på mig långkalsonger! Långkallingar is teh shiet! ;)

Efter jobbet åkte jag och mamma till Linköping för att julklappshandla lite. Jag är nästan klar, har bara några klappar kvar. Men jag vet typ vad jag ska köpa så det är ingen fara. ;)
Vi var överallt i Linköping kändes det som. Först var vi på Brunneby och köpte lite saft och sylt. Sen var vi på Cloetta och köpte godis. Och sen åkte vi till stan och kollade lite. Och till sist åkte vi till IKEA/IKANO-huset. Vi var på Rusta, Jula och Biltema med. :P

Jag börjar klockan 7 imorrn igen såeh...

Ciao!

Fred, lörd, sönd.

Fredag 18/12 (Ridlektionen)
Lottie var inte där idag så vi kunde inte ge henne hinken med choklad. Men Cornelia skulle till sin häst(som står hemma hos Lottie) så hon fick ta med den och ge den till henne då. ;)
Eftersom vi skulle hoppat förra veckan men inte gjorde det p.g.a. att hästarna hade misskött sig, gjorde vi det den här veckan istället! :)
Jag hoppade Abbe-bus barbacka. Det var jättekul och det gick jättebra! Han var jätteduktig!^^

Lördag 19/12
Idag var det svinkallt ute! Och det var ännu kallare uppe i karlsby! Usch. Vi red 2 på Tuffi idag. En väldigt kort runda blev det. Och bara skritt eftersom underlaget var som det var. Vi fick skruva i broddarna med. :P
När jag kom hem kunde jag inte känna mina tår! Det kändes som om dom hade dött!
När jag hade tinat upp och fått i mig lite mat åkte jag, mamma och Marcus till Anna och Jörgen. Det va en liten kusinträff skulle man kunna säga. Några av mammas, Annas och Kostas kusiner kom. Jag spenderade större delen av tiden framför TV4+, där POTC 1 & 2 visades! Det är bra filmer det! ;D

Söndag 20/12
Idag var det julklappshoppning/blåbärshoppning i stallet. Lottie var inte där idag heller så Anna och Pernilla höll i tävlingen. Lottie hade fått åka in till Linköpings sjukhus igår, för sin tumme och hand som hon hade skadat när hon hade ridit en av sina (galna?) hästar. Hon visste inte om hon skulle bli tvungen att operera, så hon hade bett Cornelia att ta in hästarna på kvällen. Hoppas att hon slapp en operation och att hon blir bättre snart!
Jag tävlade med Abbe i 30 cm. Det gick jättebra, han var superduktig!^^
Jag skulle ha hoppat 40 cm, men jag bytte till 30 eftersom det bara var en startande i 30(Cornelia och Dzintras) och en i 40(jag och Abbe). Jag tyckte det var lite onödigt att höja för bara en person. Det skulle bli lite väl mycket springande och det skulle bara ta längre tid. För mig spelar det ingen roll vilken höjd det är, det är ju inte så stor skillnad på 30 och 40. Jag tycker bara det är roligt att vara med! Men nästa gång vill jag hoppa 40, och sen 50. :) Amanda hoppade Abbe i 60 idag och han var superduktig även där!^^
Alla 11 deltagare var superduktiga! ALLA blev felfria! Och alla vann minst en julklapp var! :D
Dagen var lyckad!

Jag börjar kl 7 imorrn...vi ska jobba dubbelt också dessutom så jag ska nog gå och lägga mig nu! :P

Ciao!

Noll

Det gick förvånansvärt bra hos tandläkaren måste jag säga!

Tandhygienisten sa att det såg fint ut! Jag hade bara lite tandsten, som hon tog bort med den där borren som dom har. Det var jätteskönt att få bort det verkligen! Man känner sig mycket fräschare i munnen efter man har varit hos tandläkaren! :)
Jag hade noll hål! NOLL! :O
Jag blir mer chockad när jag inte har hål än när jag har det, kan jag säga! För oftast, när jag varit hos tandläkaren, brukar jag komma hem med en tid då jag ska gå och laga. Men inte den här gången! :D
Det var tvunget till att firas, så jag åkte och köpte en hink med choklad! :P

NamNam! :D

Fast den är ju inte till mig dådå(men jag skulle gärna ta den själv! :P), utan till Lottie! ;)
I hinken bor det:
- En Twistpåse
- En liten Geishakartong med små praliner i
- En Chokladtomtepåse
- En After Eight
- En påse med Dumlekluppor
- En Noblesse-ask
Och hinkens vägg är tapetserad med 20 st nötcreme! ;)
Hoppas hon gillar't! :)

Nu ska jag äta mat! Äta bör man annars dör man, som man säger! :P
Sen blir det stallet! :D


Ciao!

När allt blev till is

Idag var den dagen då alla städgrejer blev till is.

Fönstren, fönsterputsflaskan, trasan, stativet, mopphinken, mopparna och vattnet som mopparna låg i. Allt frös till is. ALLT! Det är helt sjukt kallt ute idag! Det var -10 grader + blåst imorse! Jag höll på att frysa ihjäl påväg bort till Brandmannen ju(som bara är över mossenplan typ)! :O
Vid dom sista trapporna blev det som ett tunnt istäcke på moppvattnet. Jag fick knacka isen för att komma åt mopparna. Och när jag väl fick tag i en mopp var jag tvungen att rycka loss den från hinkens vägg/golv. Dom hade frusit fast på hinken nämligen...
Jag höll på att vika mig dubbel när jag såg istäcket! Jag tyckte tydligen att det var roligt, för det har aldrig hänt förrut. Jag var antagligen för trött för att orka vara irriterad(för det hade jag nog varit i vanliga fall tror jag). x)

Till medlemmarna i grupp 51:
Jag kom att tänka på en sak. Det är ju sista ridlektionen imorrn...brukar vi inte köpa nått till Lottie då? Nått julgodis eller så..? Ska vi försöka fixa nått eller ska vi strunta i't iår?
Bara undrar. För i så fall kanske man skulle kunna fixa det imorrn. Jag är ledig, ska till tandläkaren på morgonen bara. Men frågan är vad vi ska köpa då och hur mycket vi ska betala var... En liten korg med godis(twistpåse, geisha, noblesse, några nötcreme..ja, lite blandat med sånt godis) kanske? 20 kr var?(Det blir 140 kr sammanlagt)
Bara ett litet förslag såhär i sista minuten. :P
Ni får gärna komma med något annat förslag om ni vill. :)


Imorrn ska jag till tandläkaren..jippi. Usch, jag gillar inte att gå dit, men det måste ju göras nångång det med. Jag hoppas att dom ta bort tandstenen, det skulle va skönt att få bort den. Det är ganska mycket under ståltråden i underkäken(den som sitter bakom nedre framtänderna). Jag får väldigt lätt tandsten, det har nått med salivet att göra har jag för mig att dom har sagt nångång.
Får se om jag har några hål med(vilket jag säkert har). :P

Men nu vill jag se på mera Vänner! ;)

Ciao!

Tomtenatta

Vi hade tur med vädret måste jag säga! Det slutade snöa när idolerna kom upp på scen. Eller det snöade inte lika mycket i alla fall. ;)

Det var jättekul att träffa SaraW igen! Vi hade jättetrevligt! :D
Klockan 20.00 stod vi framme vid scenen och väntade på att idolerna skulle börja. Det skulle ha varit 3 idoldeltagare men det var bara 2; Rabih och Eddie. Reza skulle ha varit den 3:e men hennes tåg kom inte fram p.g.a. vädret. Det var synd tycker jag, för jag hade hellre hört henne sjunga än dom två. Fast samtidigt så var jag glad att det inte var typ Nicklas Hooker eller Camilla som kom. Då tar jag hellre Rabih och Eddie faktiskt! :P
Jag tog ett antal kort(såklart). Dom kommer att komma upp på bilddagboken när jag har orkat redigera dom oså. ;)

Efter att jag hade köpt skivan och fått den signerad gick vi tillbaka till torget. Då va det dags för GK3-skådisarna att stå på scen och snacka lite(filmen hade premiär idag, men bara för VIP-gäster dådå! Allmänheten får se den på juldagen! ;)). Dom som var där var: Janne "Loffe" Carlsson, Eva Röse, Sara Sommerfeldt, Rafael Edholm, Magnus Härenstam, Magnus Samuelsson, Svante Grundberg(mannen med kanoten), Eric Ericson och filmens regissör.
Jag fick autograf av Janne "Loffe", Eva, Sara och Eric. :)
Det var roligare att kolla på dom än på idolerna, kanske jättemycket roligare till och med! :P
"Loffe" är bara för skön! Regissören berättade lite om själva inspelningen. Han sa att "Loffe" var den enda som inte lyssnade på vad han sa, utan körde sitt eget race! Haha, är man gammal och envis så är man! xP
Dom åkte förresten i jättefina bilar(Motormuséet sponsrade)! "Loffe" körde en av bilarna själv(dom andra hade chafförer) med Eva Röse och Eric Ericson i baksätet. :P
Innan dom skulle upp till Harry's/Statt och käka kastade dom ut en massa kuvert. Folk blev som galna och slängde sig åt alla håll för att försöka få tag i ett. xD
I kuverten låg en fribiljett till bio och rabattkupong till Harry's. Jag och Sara lyckades inte få tag i nått kuvert, men jag fick ett i ansiktet dock. Fast det var nån som tog det, blev typ påhoppad nästan! x)

När jag sagt hej då till Sara vid bussen, gick jag hemåt. Eddie och Rabih hade precis lämnat gallerian i en stor mörk bil. Vi hörde hur tjejerna skrek när idolerna skulle hoppa in i bilen. Jag kom precis när dom hade åkt så jag gick förbi tjejskaran. Jag trodde jag skulle garva ihjäl mig när en tjej sa: "Nej, ge mig min penna! Vad skulle du göra om jag tog din penna som Rabih hade hållt i?!". Haha, tonårsflickor säger jag bara! Det påminner lite om när jag, Sara(Helge) och Rebecca satt backstage, i mattältet, på Vätternfestivalen med Jimmy Jansson. Rebecca var ett stort fan av honom, så när han hade lämnat tältet tog hon sin nalle, som hon hade vunnit, och körde den lite fram och tillbaka där Jimmy hade suttit! Haha, det var kul! xD

Jag ska väl nämna att min bror skaffat sig en liten bil med. Han fick hem den idag. 1500 :- kostade den. Det är en blå Ford Fiesta -88. Det kommer nog komma upp en bild på den i bilddagboken va det lider! ;)

Men nehe..om man skulle ta och tänka på refrängen. Börjar 9 imorrn så jag ska gå och lägga mig nu tror jag! :P

Ciao!


Facit

Jag lovade ju er facit till uppgiften jag skrev här igår. Uppgiften var ju en av dom enklaste om ni frågar mig! :P

50+50 -------------------> andra sidan floden
          <------------------- 50
100     -------------------> andra sidan floden
          <------------------- 50
50+50 -------------------> andra sidan floden

Fattar ni? Såklart ni gör! Ni är ju smarta personer vetja! ;)

Snart ska jag till stan och träffa SaraW och kolla på 3 av Idolerna från årets IDOL-program. Bland annat. Det blir nog att se vad skådespelarna från Göta Kanal 3 gör här med. Vem vet, vi kanske träffar dom också! Och med "också" så menar jag att jag ska passa på att köpa Idol-skivan och få den signerad med. Det skulle tydligen vara skivsignering(det brukar ju va det när det är sånt här), så då kan jag ju lika gärna passa på att köpa deras skiva. Har ju alla dom andra IDOL-skivorna så då måste jag ju köpa den här med! :P

Ok, snart dags att gå och möta upp SaraW. Vore nog bra om jag tog på mig ytterkläder oså, så att jag inte fryser ihjäl påvägen till stan! x)

Ciao!

Förvirring

Idag var det ledarsamling i FS-stugan, med bingospel och mat mm. Pengar fick vi med ja! Det är nästan lika viktigt som maten jue! Fick hela 702 kr! Det kommer väldigt lägligt måste jag säga(fast ioförsig kommer pengar aldrig olägligt så...ja! xP), nu när det är jul o allt. Vi fick varsinn Miljonbingolott med, som vi har fått dom senaste åren. Så nu sitter vi inte lottlösa på eldsjälsgalan! ;)

Jag var först lite osäker på vilken tid vi skulle va i stugan, så jag gick in på hemsidan(som har blivit jättefin btw!) för att kolla om det stod nått där. Kl.18.00 stod det. Men jag var ganska säker på att Marie och Mats sa kl.18.30, i lördags när jag frågade. Jag messade Marie för att fråga om det var 18.00 eller 18.30.
Efter ett tag fick jag ett mess från Jesper där det stod att ledarna var välkomna till stugan kl.18.00. Då tänkte jag: "Ok då är det kl.18.00. Va bra.". Sen, kanske 5 minuter senare, fick jag ett mess från Marie där det stod: "18.30". Då tänkte jag: "Men...va? Vilken tid är det egentligen?! Det här var ju inte alls förvirrande..".
Men sen, nån minut senare, fick jag ännu ett mess från Marie: "18 enligt Jesper", stod det.
Finally I got my answer! Bra att dom kom överens om en tid till slut. x)

Kom hem från Råssnäs vid 21-tiden nångång. Det första jag gjorde var att sätta mig vid datorn för att anmäla mig och Sara till fjällresan. Så nu är det gjort med! ;D
Den 28/1-30/1 befinner vi oss förhoppningsvis i Sälen, Lindvallen, Söngubbeborgs skogar/buskar. :P

Innan jag avslutar det här inlägget vill jag ge er nånting att bita i. En sorts uppgift som ni kan försöka lösa om ni vill. :)
Ok, uppgiften lyder som följer:
"En roddbåt bär bara 100 kg.
Hur ska en man som väger 100 kg och hans två söner, som var och en väger 50 kg, kunna ta sig över en flod med hjälp av roddbåten?"

Facit kanske jag kan skriva i ett inlägg imorrn eller nått. Ni får gärna skriva hur ni tror att dom ska kunna klara det, så får vi se hur rätt/fel ni har. :P
Good Luck. :)


Ciao!

Lucia

Idag är det ju den 13 december, dvs. Luciadagen. Och det är söndag idag med och det betyder att det är 3:e advent också dessutom! :P

Jag har firat Lucia ovanligt mycket iår. Igår med Frisksportarna och idag med Morf! :)
Jag kom till stallet vid halv 1 nångång. Alla som var där var i full skå med att pynta julgranar och grejer. Jag hjälpte till lite grann. Jag och Fannys mamma fixade lite med allt som var "nästan klart" så att det blev "typ klart", medan dom andra tränade på Luciashowen. ;)
Det rådde ett mindre kaos timman innan showen skulle börja, bl.a. så försvann Red Skins sadel. Den hittades efter ett tag som tur va! :P
Hela alltet blev väldigt lyckat måste jag säga! Jag tyckte det var en jättebra Luciashow US hade kokat ihop! Och Amanda var en jättebra Lucia, hon sjöng jättefint verkligen! :)

Marcus hämtade mig vid halv 5 ungefär. När vi kom hem mötte vi mamma och pappa i hallen. Dom skulle upp till akuten, jourcentralen(?), för mamma hade skärt bort en bit av sitt finger(tummen) när hon höll på med maten(tror hon stod och skärde morötter). Så nu har hon bandage och en såndär tummvante(eller vad det heter). Det var en bit av udden(tummtoppen) som försvann, det skulle läka igen av sig självt tror jag. Men det kommer ju ta ett tag innan den blir helt hel igen såklart. Fy va ont det måste göra att skära bort en bit av fingret! Usch! :S

Nej nu ska jag se klart på Harry Potter och Halvblodsprinsen innan jag går och lägger mig!

Ciao!


Snöa

...gjorde det förrut minsann! Och inte så lite heller! Fast det var väl typ bara hälften av snön som stannade kvar på backen eller nått. :P

Min dag började klockan 10.00. Jag hade inte min vanliga väckarklocka den här gången, så när klockan började ringa undrade jag vilken idiot det var som spelade så hög musik så tidigt(ja, klockan 10 är tidigt! :P) på morgonen(det var soundtracket till Made In Sweden som spelades). Sen, när jag väl insåg att det var min väckarklocka som förde sånt oväsen, flög jag upp ur sängen och slängde mig på golvet där den låg. Jag gillar inte höga ljud på morgonen!

Vid 11-tiden åkte jag upp till hästarna. Det blev ju inte en så lång sväng idag eftersom jag skulle bort vid 2. Men en runda på ca 40 minuter hann jag med i alla fall. :) Det blev mest skritt, men också lite trav. Tuffi var lagom pigg idag faktiskt. Hon var i alla fall inte lika trött som hon brukar vara! :)
Jag hann typ precis hem till klockan 14.00. Kom hem 5 i eller nått! :P

Så fort jag kom hem hoppade jag ur stallkläderna och hoppade i gympakläderna istället. Sen drog jag till Råssnässkolans matsal där det vankades luciafirande. :)
Det var lika fint som vanligt. Och barnen var jätteduktiga! Dom klarade tablåerna helt själva, jag och Marie behövde bara sitta bakom dom och säga vilken tablå det var dom skulle göra.^^

Efter luciafirandet gick jag hem till Anna och Jörgen. Mamma och Marcus va där för mamma och Anna höll på att göra lite julgodis. Vi åt mat där med, jättegod glöggryta med ris som mamma lagade! :)

Nu sitter jag här och gör inget särskillt. Efter en sån här dag kan det vara skönt att göra det också. :P
Fast jag sitter och tänker på vad jag ska göra imorrn. Det första jag kommer på är att jag ska sova, och det andra är att jag ska till stallet och se på Morfs luciafirande klockan 15.00! Det ska bli kul! Det kommer säkert att vara jättefint och jättebra! Det är i alla fall vad jag tror! ;)

Dags för en liten paus från datorn i några minuter nu känner jag. Det börjar bli varmt i knäet! :P

Ciao!


Anywhere But Home


Helt ok.

Den här va helt ok. Den kanske inte var asrolig men den var lite rolig ändå! Ibland kanske den var lite mer än bara lite rolig. Den hade sina stunder. ;)
Den får 2.5 av 5 resväskor. :P

Ciao!


Galna hästar och Idolfinal

Jag bloggade inget igår. Jag var tydligen för trött för det. Men jaja, det får ni leva med. :P

Men det hände inget särskillt igår i alla fall. Det som kan nämnas är väl att det var Nobeldagen och att jag och mamma var och hyrde film på Videoett.(Det kommer ett inlägg om filmen, jag lovar.) That's it, that's my thursday.

Idag har det hänt lite mer dock. Bland annat så vaknade jag inte förren vid halv 12 idag(då kanske ni förstår hur trött jag var igår). Sen, vid 4-tiden, var det dags att åka till stallet. Vi skulle ha hoppat idag men det blev inte så. Hästarna hade tydligen varit helt crazy i veckan, en massa personer hade åkt av oså. Jag tror nån sa att 5 pers åkt av på bara en dag... Nån hade fått åka ambulans till och med! Det hade åkt av några ryttare typ varje dag sedan i tisdags! Ulla-Karin berättade också att folk knappt hunnit sitta upp förren dom låg på backen igen! :O :S
Antagligen så beror det på vädret. Hagen, som ska va ett ställe där hästarna kan springa av sig lite i, var inte lek- och busvänlig längre. Underlaget har säkert inte varit så bra för sånt dom här dagarna, därför tar dom ut det på lektionerna istället. Sen hade det tydligen flyttat in en liten mus i ridhuset med, som vissa hästar hade blivit rädda för(Chagger bland annat). :P
Så idag red vi dressyr istället, med en hel del galopp för att låta hästarna springa av sig lite. ;) Jag tycker att det gick jättebra för hela gruppen idag. Vi var jätteduktiga allihopa!^^ Och alla överlevde, ingen ramlade av. Vi red för Anna den här veckan med. Både hon och Ulla-Karin var väldigt försiktiga, vi fick t.ex. inte rida med långa tyglar ibörjan, vi fick korta dom direkt, innan vi började skritta. Så försiktiga var dom!
"Jag vill inte ha nån tårta", sa Anna. Haha, det är bra! Så ska en ridlärare låta! ;)

Det var final i IDOL 2009 idag med ja! Asså shit vad fort tiden går. Det var ju inte alls längesen fredagsfinalerna började jue! Känns det som i alla fall. :P

Vinnaren av IDOL 2009: Erik Grönwall! :)

I vilket fall som helst så vann rätt person! Erik har varit min favorit genom hela Idolresan. Han har varit klart en av dom bästa under alla dom här 12 fredagarna! Han har typ alltid presterat på topp. Fast Calle är ju den som utvecklats allra mest av dom, det håller jag med om. Och han har en bra röst. Men jag hejade ändå på Erik! ;)
Vinnarlåten(som heter "Higher" btw) kan man ju ta och diskutera lite... Asså den va ju helt ok. Erik sjöng den bäst(Obviously). Men bakgrundsmusiken är SÅ tagen från Beyonce's låt "Halo"! Det är i alla fall välidgt likt den! Lyssna på båda låtarnas bakgrund så får vi se om ni tycker likadant som jag! :P
Visst att dom tidigare vinnarlåtarna låter ganska likt nån annan låt, men inte såhär likt. Det tycker jag inte!

Anyway...

Imorrn händer det också lite grejer. Först ska jag upp till Karlsby en kort sväng. Måste åka upp vid senast 11 för jag ska vara i Råssnässkolans matsal kl.14:00. Det är luciafirande på gång där då och jag ska va där och hjälpa till med diverse saker. Jag kommer väl hem vid 7-tiden imorrnkväll eller nått kan jag tänka mig. :P

Tänkte jag skulle se lite på När Lammen Tystnar innan jag går och lägger mig. Antingen den eller ett avsnitt av Vänner...hmm Vänner låter roligare! :P

Ciao!

12B

...på Väster var förjävlig idag rent ut sagt!

Det var någon smart person som hade gjort något med sin soppåse så att den hade läckt såntdär "spa" på hela översta våningen, väggarna och räckena! Det där "spat" hade torkat så det var ganska halt och kletigt på samma gång. Jättetrevligt verkligen! Eller inte. Det gick åt hela 3 överblöta moppar till den trappen! Plus att jag gick med en trasa och dammvippa efteråt med. Jag hoppas att jag fick bort det värsta...jag tror jag fick det faktiskt. Det tog väldigt lång tid i alla fall. Och jag gjorde allt jag kunde med så..ja.
Man tycker ju att den ansvarige skulle få torka upp efter sig själv...om jag visste att det var mitt fel att det såg ut sådär, skulle jag göra rent efter mig. Det hör ju till vett och etikett vetja!

Igår var det sista gången på tisdagsgympan. I alla fall för den här terminen. ;)
Jag har varit duktig och varit med på alla lektioner tydligen, så jag kommer nog få lite pengar den här omgången tror jag. Hur mycket jag får återstår att se. Mötet är på måndag så jag behöver ju inte vänta så jättelänge. :P
På lördag är det luciafirande i Råssnässkolans matsal. Luciatåg, lotterier, dans kring granen, uppvisning, fika, mm. Det brukar vara jättemysigt.^^

Nehepp, om man skulle ta och göra det man borde göra nu...ja jag tror det va! Ska ju upp och jobba imorrn liksom. :P

Ciao!


Mattlös

Här sitter jag i mitt rum utan någon som helst matta på golvet överhuvudtaget.

Mina mattor har flugit iväg till mattvättstugan på Väster, så nu är mitt golv naket!(Uuh, kinky! xP)
Fast jag föväntar mig inte att min matta ska bli helt ren, det är en såndär svårtvättad matta där ludd och sånt gärna klammrar sig fast i alla väder. En jobbig, men snygg och lagom "mjuk" matta är vad jag har. ;)

Jag stod för matlagandet idag. Köttfärssås och spagetti blev det. En egengjord köttfärssås dessutom! Den blev jättegod!^^

Några avsnitt av Vänner innan det är dags för sängen...ja, låter som en kul idé! Let's do that! :P

Ciao!

"Filt med fluff"

Kom hem ganska sent igår, så jag orkade inte skriva nått inlägg då.

Gårdagen var lyckad. Vi anlände till Göteborg vid lite innan lunch. Vi blev avsläppta inne vid Nordstan så vi gick och kollade lite där först, innan vi traskade iväg mot Liseberg. Jag köpte 2 böcker på stan, båda med fräckisar och roliga texter/citat i. Dom kostade ju bara 25 spänn styck, så det var ju inte alls farligt. :)

Väl inne på Liseberg bestämde jag och mamma oss för att äta lunch. Vi åt på Trebello. Jag beställde lasagne, den var typ godast i världen! Så nästa gång jag åker till Liseberg vet jag vad jag ska äta i alla fall! ;D
Till en början va det inte alls jättemycket folk inne i nöjesparksområdet, men framåt kvällen va det OTROLIGT många! Jag vågar säga att det var mer folk där, än i Ullared en lönehelg! Istället för att gå in i kundvagnar gick man in i folk! Mot slutet av vår vistelse där, var det så mycket folk att man inte kunde gå nånstans utan att nudda vid nån annan person! Det var så trångt asså!
Men om man bortser från allt folk va det jättekul. Jag älskar Liseberg! Det brukar ju vara mysigt och så i vanliga fall, men det är extra mysigt i juletider med massa lampor i trädena och grejer. Det var verkligen julkänsla där inne på området! Man kunde åka släde efter renar med!^^
Jag körde lite på lyckohjulen(såklart! ;)). Jag vann en såndär stor Geisha som jag vann i somras! :D Sen köpte jag en mysfilt i en av boderna. "Filt med fluff" stod det på skylten. En röd plädfilt med vitt fluff är det. Hur mysig som helst!^^

Vi gick inne på Liseberg från kl.12.00 till kl.20.00. Fatta att man var trött i benen efter det! Jag har lite ont i ena höften idag faktiskt. x)
Men i alla fall så kom vi hem till Motala igen vid 23-tiden. Det var bara att göra sig iordning och gå och lägga sig typ direkt när man kom hem. Jag sov till halv 12 idag! Så trött va jag. :P


Idag har jag inte gjort särskillt mycket. Jag va på stan en sväng med mamma, mormor, Anna och Jörgen. Sen var jag på familjegympan. Det var sista gången för terminen där idag. Känns lite skönt faktiskt. Då kan man ta det ännu lite lugnare på söndagarna nu ett tag framöver. :P

Men nu ska jag sova! ;)

Ciao!

Jag borde egentligen sova nu

...men jag känner att jag måste skriva lite om idag först. :P

Jag vaknade med lite ont i halsen idag. Men antagligen var det en såndär "morgon-ont-i-halsen" för det gick typ över efter några timmar. Det gjorde inte lika ont då i alla fall. ;)
Jag var först lite tveksam om jag skulle åka och rida idag, bara för det. Men jag hade ingen feber, så jag såg ingen anledning till varför jag inte skulle rida. Okej...trött va jag med. Men det är jag ju typ jämnt vetja! x)
Faktum är att jag kände mig både friskare och piggare efter ridlektionen! Lite wierd kanske? Typ. :P

Ridlektionen gick bra idag. Jag är nöjd i alla fall. Det var jättebra att vi tog en liten galopp ibörjan av lektionen verkligen! Det behöver Chagger! Han vaknar till efter en liten galopp, och så blir han mjukare i kroppen med. Det blir både lättare och roligare att arbeta med honom då! :)

Imorrn bär det av till Göteborg, Jul På Liseberg! Det ska bli roligt. Jag ÄLSKAR Liseberg! :D
Det dåliga med det hela är ju att jag inte får träffa Felicia och hästarna den här veckan då.. :/
Jag får helt enkelt stå ut med det. Jag får ju träffa dom nästa vecka igen! :)

Mensåatteh...jag ska upp om ca 5 ½ timma, så jag borde gå till sängs nu!

Ciao!

Isigt

Idag var det minsann kyligt ute! Tror det var mellan 6-8 minusgrader eller nått!

Det var så kallt imorse att fönsterputsvätskan frös till is så fort jag sprejade det på dörrfönstret, till en trappuppgång på brandmannen! :O
Ioförsig så höll nån på att flytta, så dom hade stallt upp dörren med en måttstock. Dörren hade säkert stått öppen ett tag när jag kom dit, så det var nog därför allt blev is när det nuddade fönstret. Det hade blivit GÖRkallt!
Jag sprejade på rutan och sen skulle jag börja köra med trasan, men det gick inte. Den fastnade och sen ramlade den ner på backen. Jag försökte få bort isen men det gick inte heller. Jag hade behövt en såndär skrapa man har till bilrutorna! xP
Jag testade att spreja lite på det lilla fönstret också. Det stelnade lika fort där. Jag fick helt enkelt lov att vänta lite med den rutan, låta dom som flyttade bära färdigt oså. Rutan behövde tinas upp lite granna bara. Jag gick tillbaka till den trappen när jag var färdig med alla andra. Då gick det jättebra för då hade dörren varit stängd ett litet tag. Fönstret var inte lika kallt då.
Hehehe. Så det kan bli. x)


Jag är bara tvungen att skriva ner detta:
"Jag är hund och kattvän"

Haha! Det är ett av dom vanligaste felen som görs i svenskans skrivdel; särskrivning. Tänk att ett enda glömt tecken kan göra den här meningen så rolig! Jag erkänner ju att jag är en hund som gillar katter, om jag skriver så! xD
"Jag är hund- och kattvän" ska det va. ;)

Jag stör mig lite på särskrivningar faktiskt. Det är ganska jobbigt att läsa... Jag vet att jag också har skrivit särskrivning, men det var när jag var mindre och inte visste så mycket. Nu skriver jag inte särskrivning vad jag vet... :P
Ordet "jättebra" är nog det ord jag har sett mest, som folk har delat på. "Jätte bra" skriver dom då. Jag kan inte förstå hur dom inte förstår att det ska sitta ihop...man säger ju "jättebra" och inte "jätte bra" när man pratar. Jag gör i alla fall inte det! :P
Fatta vad jobbigt det skulle vara om alla gick omkring och pratade i särskrivning! Det skulle ju ta år och dar innan man har pratat klart! xD

"Hej, mitt namn är Jennifer. Jag är hund och katt vän. Mitt kvarter är ett rök fritt område! Det tycker jag är jätte bra! Jag och alla kassa medarbetare i mat affären nära mitt hus, är goda vänner. Jag ska snart gå dit och hälsa på dom. Jag tänkte att jag skulle passa på att köpa lite ren korv också, när jag ändå är där. Lite stekt kyckling lever och kul potatis skulle inte sitta helt fel heller! Men innan jag går till affären ska jag nog ta en sväng för bi sjuk huset. Dom har nämligen 5 års jubileum. Jag känner en som jobbar på sjuk huset. Hon heter Anna och är en brun hårig sjuk sköterska som tvättar barn under kläder. Ska nog säga hej till henne med. Jag tänkte att jag skulle fråga henne om hon vill följa med till Lise berg i helgen. Jag vill så gärna åka släng gungan och äta kul glass!"

Vad jobbigt det skulle va om vi pratade så.. Fast lite roligt skulle det bli dock. x)

Nämensatteh...sängen dåva!

Ciao!


Topp 3

Den kom idag! Den kom idag! Den kom IDAG! :D

Nu är det nog dags att avslöja vad det var jag beställde tror jag. Men först ska vi svara på ledtrådarna! :P
"Det är den tiden nu"= Juletid, dvs. julkalendertid! ;D Så det är alltså en julkalender jag har beställt? Ja, så långt är vi överens.
"Jag får min topp 3"= jag får min topp 3 inom julkalender-genren! :D
1= Mysteriet På Greveholm(Såklart!)
2= När Karusellerna Sover
3= Pelle Svanslös

Både Pelle och Karusellerna ligger ganska jämnt, jag har svårt att bestämma mig för vilken som är bäst av dom 2! Men jag satte Karusellerna på plats nr.2 för att jag älskar Liseberg! ;D
Den julkalender jag beställde va När Karusellerna Sover. Så nu vet ni det. ;)

Men nu är det dags för mig att stänga av datorn och hoppa i säng! Ska ju upp och jobba imorrn, i det varma och sköna vädret... :P

Ciao!


1 december

Yes. Idag är det 1 december och det betyder att man får börja öppna sin chokladkalender! :D

Jag tycker dock att det är lite för lite choklad, jag vill gärna äta upp alla 24 bitarna på direkten. Det borde vara en chokladkalender(24 chokladbitar) om dagen, i 24 dagar, istället för bara en liten chokladbit om dagen, i 24 dagar! Jag funderar på att köpa 23 kalendrar till...dom kostar ju inte så mycket på Lidl. Typ 5 spänn eller nått kanske. :P

Idag var jag ensam ledare på gymnastiken. Marie var ju i Norrköping som jag nämnde igår, och Sara hade förlängd lektion i nått ämne, så hon kunde inte heller komma idag.
Jag tänkte igenom innan hur jag skulle lägga upp lektionen oså, så jag var väl förberedd kan man säga. Jag kände mig, ovanligt nog, ganska lugn. Förra gången jag skulle va ensam ledare var jag hypernervös(typ)! Fast då var det ju ioförsig lite mer barn(mellan 10-15 pers), nu är det ju inte riktigt lika många längre. Och dom som går på gympan nu har blivit ganska lydiga, dom lyssnar bättre på vad man säger oså. Dom har vuxit till sig lite! ;)
Vid klockan 16.50 hade jag stängt vikväggen och plockat fram mattan och det. Klockan slog 17.00 och inga barn hade dykt upp än. Jag började fundera på om det var tisdag idag eller om jag hade tagit fel på dag..men det hade jag ju inte såklart. Sen började jag fundera på om det är klockan 5 vi brukar börja. Det brukar vi, mellan kl.17-18 kör vi.
Jag började också fundera på om jag drömde! Jag har nämligen drömt om detta senario ett antal gånger; att det inte är nån som kommer, och jag kan gå hem igen. :P
Men till slut kom i alla fall 1 barn; Elsa.
Vi väntade tills klockan var typ 5 eller 10 över, inga fler barn kom. Då gjorde vi så att vi tog ner lite ringar och hängde i dom(eller ja, Elsa hängde och jag stod bredvid), sen fick Elsa träna på sina 3 grejer som hon ska göra på mattan, på luciauppvisningen. Vi hoppade även lite bock med. Jag tog fram den stora och hoppade lite. Jag klarade upp till 6:e hålet, fegade ur(enligt Elsa) på det 7:e. Jag ville inte riskera att slå ihjäl mig när ingen mer vuxen person va där och kunde ta hand om Elsa, om nått skulle gå snett när jag hoppade! ;) :P

Så för att sammanfatta det hela:
Antal barn på gympan: 1
Överlevde jag: Absolut, det var ju ett lagom antal barn där! My dream finally came true! Typ i alla fall. ;)



Jag fick ett glädjande besked via min mail idag! CDON.com meddelade att dom hade skickat iväg min produkt. Det stod att jag borde få den nästkommande arbetsdag! Så antingen kommer den imorrn eller på torsdag. Jag hoppas såklart på imorrn! ;D

Men nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det lite Vänner! ;)

Ciao!


RSS 2.0