Ren idioti!

Igår åkte vi(jag, pappa, mamma, faster Ellen, Melle och Meja) upp till farmor för att kolla vad som fanns att ta hand om i källarförådet. Vi flyttade allt från förrådet till garaget. Det blir enklare på det viset. Då har vi alla dom grejerna på ett och samma ställe sen när vi ska köra iväg med det. ;)

Men i alla fall...det var inte bara det jag ville säga.

När vi kom upp dit, till "Duntis" där farmor bodde, och kom ner i källaren, till förrådet, upptäckte vi(eller ja, pappa och mamma för dom gick först) att farmors förråd var uppbrutet. Någon eller några hade brutit sig in, gjort nått och gått därifrån utan att släcka efter sig. Vi kollade om nått var stulet(fast det var ju inte så lätt för nån av oss att säga, eftersom vi inte har varit där inne på åratal och inte vet vad som fanns där innan.). Mamma kom i alla fall ihåg en sak som skulle ha legat där inne, men som inte gjorde det. En röd traktor som Marcus åkte runt på när han var liten. Dom hade lämnat släpet till den dock, det var ju snällt..
Troligtvis(vi vet inte säkert, farmor kan ha lämnat den till nått museum) så hade dom även tagit en av cyklarna som stod där inne.. en gammal med nån skylt på. Typ som en Kronan-cykel va den tror jag.

Vi ringde till den där vice värden dom har där uppe. Men ingen svarade. Faster Ellen ringde till honom idag igen, då svarade han.
Han sa att han visste om det. Han hade fått någon lapp i brevlådan, från någon som upptäckt det. Anledningen till varför han inte hade ringt till någon av oss, var för att han trodde att det var vi som hade gjort det!
Hur trög får man va egentligen?! "Jo men det brukar va så när det har hänt nått sånt här.", sa han. Vaddå? Brukar dom anhöriga bryta sig in i den avlidne anhöriges förråd?! Ursäkta men vi har faktiskt en nyckel!

Det den där vice värden skulle ha gjort va att ringa pappa eller faster Ellen, och frågat om nån av oss varit där. Han skulle också ha gått och släkt och stängt igen det på nått sätt! Inte låta allt stå tänt och öppet för allmänheten!
Men nej, nej här gör vi nada, zero, noll. Ren idioti!

När han fick klart för sig att vi hade nycklar dit(åh, vilken idiot, jag blir så trött!) frågade han om nått var stulet.
Faster Ellen sa att vi var 100% säkra på att den där traktorn är borta, och kanske cykeln.
Då kläckte vice värden ur sig att dom har problem med en som bor i nån av lägenheterna, nån som har gått in i andras förråd förrut. Och tydligen så bor han(det är en han) granne med nån som har barn(och som han antagligen brukar umgås med). Dom ska kolla om dom hittar en röd traktor(visst, det är ju inget att bråka över en gammal traktor. Det är ju inte som att vi leker med den nu. Men Marcus kanske ville ha den till sina barn eller nått. Det vet man ju inte. Hur som helst går man inte in i andras förråd och stjäl saker, så enkelt är det!). Cykeln skulle dom med kolla efter. Dom ska prata med den misstänkte också.
Vice värden verkar helt coco om ni frågar mig! Gillar honom inte...och då har jag inte ens träffat honom!
Det är ju självklart att man ringer och frågar om vi varit där. Dörr'n va ju ffs uppbruten!

Marcus har skickat in en dagens ris till den som bröt sig in i farmors förråd. Nu kan dom bryta sig in där bäst dom vill. Alla grejer är flyttade till garaget och pappa skruvade igen dörren till förrådet. Så nu måste man antingen ha en skruvmejsel eller en kofot för att få upp dörren. x)

Men nu orkar jag inte tänka mer på vice värden(ååh jag blir så trött på sådana människor!) och det här.
Sovatajm!


Ciao!

(Sara! Köp ett extra bra hänglås om du ska ha ett förråd! Rigga en fälla med så är du på den säkra sidan! Typ en oväntad boxningshandske i höjd med magen/skrevet när dörren öppnas eller nått! :P)

Kommentarer
Postat av: Sara

SVAR: det blir ingen stor peng var :) det är ju en "filmklappa" vi har köpt, o bara för den är det 15 kr var. sen ska jag beställa en förstoring på våran grupp oxå, har inte hunnit än dock... men den ska hon få på betesritten eller så. totalt blir det väl en tjuga som vanligt. :)

2010-06-18 @ 07:18:11
URL: http://helgur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0